VÅRA TJÄNSTER
friskvård och rehabilitering med water treadmill och hunddagis

FRISKVÅRD

- förebygga skador och bevara kondition
Har du en aktiv hund eller livsstil är det är en god investering att med viss regelbundenhet genomföra en friskvårdsbesiktning för att förebygga skador och hålla hunden iform för aktiviteter, träning och tävling. Detta för att kunna identifera svagheter - som ännu inte har blivit ett problem - genom olika behandlingstekniker och träning.

Friskvård innefattar allt som aktivt hjälper hunden att förbli frisk och kunna prestera på topp - samt inte minst att förebygga skador. Hit räknas förebyggande behandlingar och program som Water Treadmill (WTM), massage, stretch, mental och fysisk träning samt kost.

REHABILITERING

- från latinets ”rehabilitio” som betyder att återskapa

Om din hund varit skadad, genomgått en operation eller börjat röra sig sämre kan ni få hjälp med att ta fram en rehabplan med adekvat behandling och träning för att få er hund smärtfri och tillbaka till aktivitet igen.

 

Syftet med rehabilitering är att kunna återgå till hundens tidigare funktion om möjligt, eller att skapa bästa möjliga välbefinnande. Att i så stor utsträckning som möjligt kunna uppnå de mål som hundägaren har för hunden, oavsett om det enbart innebär att hunden skall må bra och fungera som sällskapshund eller om den skall fungera i ett arbete.

 

Rehabiliteringen påbörjas i samband med att en skada uppstår och pågår till dess att hunden återfått de funktioner och den fysiska kondition (styrka, koordination, balans, uthållighet etc.) som är möjlig för just den individen.

 

Genom rätt anpassad behandling syftar rehabilitering till underlätta läkning så att optimal, återanpassad funktion, så tidigt som möjligt kan uppnås vid bl a följande orsaker:

 • Muskel, led ligament och senskador
 • Ortopedi
 • Neurologi
 • Kroniska besvär som artros, spondylos, L7-S1. Kronisk myosit etc. utvecklas mer eller mindre långsamt. Kan endast lindras ej botas med behandling, anpassad träning, kost och individuell medicinering.

 

Behandling riktas mot de problem/besvär individen har och behandlingsmetoder varieras och kombineras, t ex manuell behandling, medicinsk laser, massage, muskeltöjning och akupressur.

 

Vi erbjuder rehabplaner med ett väl avvägt schema för behandlingar, men också träning, t ex Water Treadmill (WTM) som ger hunden både styrka, kondition och koordination - en skonsam och effektiv träning. 

HUNDDAGIS

WATER TREADMILL

- löpbandsträning i vatten för ökad styrka och rörlighet 
I water treadmill (WTM) tränar hunden upp styrka, kondition och koordination. Det är en skonsam och effektiv träning, där du bygger upp hundens muskulatur effektivt med minimal belastning på leder och där vattnets motstånd ger en ökad träningseffekt.

Se kort film här:
https://youtu.be/gORzFhqPiNI

 

Träningen i water tredmill anpassas till den enskilda individen. Därav fungerar träningen både på unga och gamla, skadade och friska hundar.

Användningsområden, några exempel:
 

 • Rehabilitering efter t ex korsbandsskador
 • Rörlighetsträning för hundar med artroser och andra former av ledproblem, skador och sjukdomar i muskler, ligament, nerver och skelett
 • Träning för överviktiga hundar, motion och styrketräning för sällskapshunden som ska komma iform
 • Uthållighets- och styrketräning för tjänste- och tävlingshundar, underhåll för hundar som vill ligga i god kondition
 • Motions- och styrketräning för ALLA hundar

 

Träningspassen leds alltid av personal. 

- vi är mer än ett traditionellt hunddagis
Vi kan - utöver omvårdnad, promenader och tillsyn - erbjuda både friskvård och rehabilitering för din hund under tiden den är på vårt hunddagis - medan ni arbetar.

 

Hos oss sitter hundarna i väl sammansatta grupper för att trivas. Varje hund får sin egna bädd för vila. En bädd i golvhöjd för att undvika onödigt många dagliga hopp upp och ned.

 

På förmiddagen promeneras hundarna gruppvis under en (1) timme och på eftermiddagen rastas hundarna 30 minuter.

 

Alla dagishundar få ett träningspass i water treadmill en (1) gång per vecka på vår rehabavdelning.

För de hundar som har större behov av friskvård och/eller rehabilitering i form av ytterligare träning i water treadmill eller har behov av annan behandling finns det givetvis som tilläggstjänst under hundens dagisvistelse. 
Det kan t ex vara att din hund har höftleds-  eller armbågsproblem, förslitningar med artros som följd, eller att du har en aktiv hund inom t ex jakt, som behöver förebygga skador och få stretch och massage efter hårda dagar i skogen under säsong.

 • Vi tar emot okastrerade hanar.
 • Tikar behöver inte vara hemma under löpperioden.
 • Vi har inget kösystem, utan tar in hundarna utifrån
  hur de passar in i de befintliga grupperna på hunddagiset. 

Öppettider

 • Våra öppetider är 07:00-18:00 helgfria vardagar,
  dag före afton har vi öppet halvdag. 


Tilläggstjänster
Som hund på dagis kan ni välja bland olika tilläggstjänster, t ex:

 

 • Behandlingar inom friskvård och rehabilitering
  efter undersökning och individanpassad plan
 • Kloklippning
 • Shamponering